Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της γαλακτοβιομηχανίας «ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ» για την τρομοκρατική απόλυση τεσσάρων εργαζομένων και την προσπάθεια επιβολής ειδικής επιχειρησιακής  σύμβασης με μείωση από 10 έως 30% στους μισθούς των εργαζομένων, για να αυξήσει περισσότερο τα κέρδη της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της στην αγορά.

Οι ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΝΤΗ ιδιοκτήτες της ΡΟΔΟΠΗΣ κάνοντας χρήση του αντεργατικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ προχωρούν στην δημιουργία «ένωσης εργαζομένων» έτσι ώστε να παρακάμψουν  το κλαδικό Σωματείο που υπάρχει, προκειμένου να τοποθετήσουν «δικούς» τους  ανθρώπους  για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Στην προσπάθειά τους χρησιμοποιούν την τρομοκρατία, την απειλεί της απόλυσης προκειμένου να υφαρπάξουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών που προβλέπει ο νόμος για την δημιουργία της. Μάλιστα προχώρησαν και στην εκδικητική  απόλυση 4 εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν. Την ίδια τακτική ακολουθούν και στα υπόλοιπα εργοστάσια που έχουν σε Λάρισα και Καρδίτσα.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις απειλές. Δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό τους σε κάθε μορφή κινητοποίησης που αποφασίσουν.

Πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να διατηρήσει  την κερδοφορία του. 

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών των κομμάτων αυτών και των στελεχών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα που έβαλαν πλάτη για να ιδιωτικοποιηθεί το εργοστάσιο το 2008, ξεπουλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη συνεταιριστική τότε γαλακτοβιομηχανία.

Καλούμε τους εργαζόμενους με αγωνιστικό τρόπο να τους χαλάσουν  τα σχέδια, να μην υποκύψουν στις πιέσεις και στις «συμβουλές» ορισμένων για να δεχτούν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους. 
Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους κτηνοτρόφους του νομού να εκφράσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους της ΡΟΔΟΠΗΣ.

Σήμερα χρειάζεται ισχυρό εργατικό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που λειτουργεί σαν πέμπτη φάλαγγα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ένα κίνημα  που θα βάλει εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, που θα έχει μόνιμα στο στόχαστρο την εξουσία των μονοπωλίων και θα βάλει τις βάσεις για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, για να γίνουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή περιουσία και ο πλούτος που θα παράγεται δε θα τον καρπώνονται μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι αλλά θα πηγαίνει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμε:
την άμεση επαναπρόσληψη των τεσσάρων εργαζομένων.
Καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ- ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ
 Τηλ: 6909007488, 6937414409

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.