Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Σύσκεψη Π.Α.ΜΕ

4 Μάρτη 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι να δυναμώσουμε τις προσπάθειες οργάνωσης της εργατικής τάξης και συγκέντρωσης δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

  Να οργανώσουμε την πάλη καλύτερα από τα κάτω. Παντού σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργοστάσιο, να υπάρχουν τα μάτια και τα αυτιά των συνδικάτων που θα επαγρυπνούν. Κάθε πρόβλημα, κάθε απόλυση να γίνεται μέλημα όλων των κλάδων, να εκφράζεται έμπρακτα η αλληλεγγύη σε άλλους κλάδους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Αποτελεί εμπόδιο γι’ αυτό και πρέπει να παραμεριστεί. Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να βγει από τους εργαζόμενους και να ενισχύσουν, να δώσουν δύναμη στο ταξικό κίνημα, στα ταξικά σωματεία που απορρίπτουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, που απορρίπτουν τις απαράδεκτες λογικές ότι «τώρα έχουμε κρίση και όλοι μαζί θα την ξεπεράσουμε γι’ αυτό οι απαιτήσεις να είναι λογικές και μετρημένες».

  Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ συνεχίζοντας την οργάνωση της πάλης κατά των απολύσεων, κατά της προσπάθειας του κεφαλαίου να επιβάλλει την τριήμερη δουλειά, τη μείωση των μισθών, την αφαίρεση δικαιωμάτων οργανώνει συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη 2009 – 6:30΄μ.μ. – Κεντρική πλατεία, κατά των απολύσεων, για την υπεράσπιση των ανέργων, κατά της προσπάθειας να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, προετοιμάζοντας την εργατική τάξη για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Ανάλογα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ταυτόχρονα, οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 2 Απρίλη μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 10π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.


Για την καλύτερη προετοιμασία των κινητοποιήσεων καλούμε σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους σε σύσκεψη
την Παρασκευή 6 Μάρτη και ώρα 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.




 


Γραμματεία Νομού Ξάνθης του




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.