Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κινητοποίηση του Μ.Α.Σ την 1 Νοεμβρίου 2010


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΡΑΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

  Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που διαδήλωσαν στις 24 του Νοέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλης της χωράς, με τα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

  Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!

  Mε τους μαθητές, τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, το ριζοσπαστικό κομμάτι των καθηγητών ξανά στο δρόμο!

  Κυβέρνηση και τρόικα τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας και των εργαζομένων γονιών μας. Άμεσος στόχος τους είναι η νέα δραστική μείωση των μισθών, οι απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια, οι επικίνδυνες περικοπές σε Υγεία - Πρόνοια, η αύξηση του ΦΠΑ, η παράδοση δημόσιων υποδομών και περιουσίας στους μεγάλους επιχειρηματίες.

  Τώρα καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους στο ΜΑΣ. Να παλέψουν πλάι στους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Όργανα . πλάι στο ριζοσπαστικό κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων μας. Πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, μαζί με τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ. τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ.

  Έτσι μόνο θα διαμορφωθεί κοινό μέτωπο αντεπίθεσης για την προστασία του λαού και της νεολαίας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων!

  Με το νέο Νόμο-Πλαίσιο που καταθέτει η κυβέρνηση τα ιδρύματα γίνονται επιχειρήσεις ανοίγει ο δρόμος για να πληρώνουμε δίδακτρα!

  Ο φοιτητής και ο σπουδαστής θα βάζουν ενέχυρο όλη τη ζωή τους στις τράπεζες για να αγοράζουν ακριβά μονοετή και διετή προγράμματα αμορφωσιάς-κατάρτισης, για να πληρώνουν για σίτιση, στέγαση, συγγράμματα
Οι επιχειρήσεις βάζουν στο χέρι ό,τι απέμεινε από τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι επιχειρηματίες γίνονται καθηγητές και οι καθηγητές επιχειρηματίες. Εφοπλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες διοικούν, διαμορφώνουν τα προγράμματα σπουδών, βαθμολογούν.

  Οι νέοι, τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα παίρνουν πιστοποιητικά αντί για πτυχία, για να αναζητούν διαρκώς μισές δουλειές, να δουλεύουν φτηνά.

  Οι καθηγητές των χαμηλότερων βαθμίδων γίνονται συμβασιούχοι. Διδάσκουν ακόμα και για 100 ευρώ, τους θέλουν περαστικούς από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο, για να μπαλώνουν τρύπες. Αντίθετα, ανταμείβουν αδρά τις έδρες των μεγαλοκαθηγητών που είναι διάφορων εκπαιδευτικών και ερευνητικών προϊόντων.

Καμία ανοχή στα ψέματα και στα εκβιαστικά διλήμματα
κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-συμμάχων της!

  Το μνημόνιο διαρκείας, όπως και το μνημόνιο της παιδείας, είναι ο δρόμος των θυσιών στον οποίο οδηγούν εργαζόμενους και νεολαία, η κυβέρνηση και η ΕΕ για να στηριχθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών!

  Aυτός ο δρόμος δεν έχει ούτε τέλος ούτε αποτέλεσμα για το λαό και τη νεολαία. Γι' αυτό επιλέγουμε το δρόμο της οργανωμένης πάλης της αντεπίθεσης για ανάπτυξη για το λαό, για να βάλουμε στη θέση της παιδείας των μονοπωλίων, την παιδεία των πραγματικών λαϊκών αναγκών, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και ο νέος νόμος-πλαίσιο.

  Γυρνάμε την πλάτη στις δυνάμεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέσα στις σχολές.

  Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ):
  • Δεν μπορούν να διαχωρίζονται από τα κόμματα τους γιατί έχουν την ίδια στρατηγική.
  • Είναι στυλοβάτες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης για τα μονοπώλια. Το ίδιο ισχύει και για την στρατηγική τους για την ανώτατη εκπαίδευση και την παιδεία.
  • Θέλουν τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολές, έχουν ψηφίσει σε συγκλήτους, ώστε να μπουκάρουν επιχειρήσεις και να «υιοθετούν» τμήματα.
  • Στρέφουν τη σπουδάζουσα νεολαία να προσκυνά "μνημόνια" το ένα πίσω απ' τ' άλλο, με το ένα η το άλλο μίγμα διαχείρισης, πασχίζουν να μας πείσουν ότι τάχα έτσι «θα νοικοκυρέψουμε τον τόπο».
Από κοντά οι ομάδες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΑΚ, ΚΟΕ.

  • Έχουν αναλάβει εργολαβία με καταμερισμό την κατασυκοφάντηση του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ
  • Σαμποτάρουν οποιαδήποτε προσπάθεια συμπόρευσης με τους μαθητές, την 1η Δεκέμβρη όρισαν συνελεύσεις για να μην κατεβούν οι φοιτητές και οι σπουδαστές στο δρόμο.
  • Κάνουν καλέσματα φιλίας στο «αριστερό ΠΑΣΟΚ»·
  • Είναι κομπάρσοι στις συγκεντρώσεις των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ακόμα και τώρα που
  • Καλούν σε συλλαλητήριο «τουφεκιά στον αέρα» χωρίς να αναφέρουν μια λέξη για το μνημόνιο!
  • Μάλιστα πήραν και κοινές αποφάσεις με ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προκειμένου να κατέβουν στο συλλαλητήριο των εργατοπατέρων!
  • Σε μια σειρά συγκλήτους έχουν υπογράψει κοινά κείμενα με τις πρυτανείες δήθεν ενάντια στο νόμο!
  • Αυτό το κίνημα θέλουν, ένα κίνημα που χωράνε αριστερά ΠΑΣΟΚ και που ηγούνται πρυτανείες και μεγαλοκαθηγηταδες-συμβουλάτορες του υπουργείου.
  • Καλούν σε ενότητα και την ίδια στιγμή παίζουν καρεκλιές για το ποια γκρούπα είναι ποιο φωτισμένη. Η ενότητα ουσιαστικά με την κυβέρνηση, που κρύβει ότι τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δίνονται στις επιχειρήσεις, είναι επικίνδυνη!
Δυναμώνουμε την φωνή μας-Διεκδικούμε!

  • Κανένας διάλογος με την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία. Όχι στους ψευτοδιαλόγους που στήνουν Πρυτανικές αρχές, Σύγκλητοι και καθηγητές-στελέχη επιχειρήσεων
  • Να μην περάσει ο νέος Νόμος-Πλαίσιο
  • Ούτε ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση-στέγαση-μεταφορές-αναλώσιμα. Μηνιαίο επίδομα 600 ευρώ για όσους φοιτητές δεν τα βγάζουν πέρα.
  • Έξω οι επιχειρήσεις από τις Σχολές, την έρευνα, καμιάς μορφής ιδιωτικοποίησης
  • Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία, αποκλειστική απασχόληση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μετά το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο. Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές μετά το 12χρονο σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.