Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ξάνθης

Γραμματεία Νόμου Ξάνθης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ)

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην ΑΤΕ

Ξάνθη 3.12.2010

Ανακοίνωση
 

Για τις εξελίξεις στην ΑΤΕ

   Στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας,  προχωρά η κυβέρνηση στην «εξυγίανση» της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει το κλείσιμο υποκαταστημάτων της ΑΤΕ, απολύσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών εταιρειών ΣΕΚΑΠ – ΔΩΔΩΝΗ και ΕΛΒΙΖ.
 

  Πρώτα η ΝΔ έκλεισε τις ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ, ιδιωτικοποίησε τη ΡΟΔΟΠΗ, τώρα έρχεται το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσει το παζλ του κλεισίματος και ξεπουλήματος και των τελευταίων συνεταιριστικών εταιρειών που έμειναν στην περιοχή.
 

  Αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις εταιρείες για τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, τις στραγγάλισαν οικονομικά με τα δυσβάσταχτα επιτόκια δανεισμού που επέβαλαν, έρχονται τώρα να τις παραδώσουν βορά στο πολυεθνικό κεφάλαιο.
 

  Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το ξεπούλημα των ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ, ΔΩΔΩΝΗΣ, τις απολύσεις και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ.
 

  Καλεί τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, της ΕΛΒΙΖ και της ΑΤΕ να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νομού που πλήττονται από την πολιτική του μνημονίου, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης να οργανώσουν την πάλη τους, να μη δεχτούν να πληρώσουν την κρίση του μεγάλου κεφαλαίου.
 

  Να μην επιτρέψουν να ιδιωτικοποιηθούν οι συνεταιριστικές εταιρείες.
 

  Να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ, να μη γίνει καμιά απόλυση.
 

  Να απομονώσουν όλες εκείνες τις φωνές που όλα αυτά τα χρόνια υπέσκαπταν την λειτουργία των εργοστασίων (τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα), έβαλαν πλάτη στο να κλείσουν η ΣΕΠΕΚ και η ΣΕΒΑΘ.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΕΚΑΠ – ΕΛΒΙΖ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γραμματεία Νομού Ξάνθης του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.